L'Ajuntament de Manresa opta per continuar la tasca de vigilància que porta a terme des de fa dies a la plaça Gispert per intentar solucionar l'ambient incívic que s'ha instal·lat des que un grup d'unes deu persones hi van diàriament a ingerir alcohol i creen aldarulls. Des que s'ha incrementat la presència policial, els agents han fet advertiments i han interposat sancions per consum d'alcohol a la via pública, d'acord amb l'ordenança de civisme. En les darreres setmanes, a més, s'han produït també dues detencions per lesions provocades per baralles entre ells.

L'equip de govern diu que juga a la carta de fer complir les normes de convivència a través de l'ordenança de civisme mitjançant la Policial Local. Fa setmanes que hi treballen, sobretot des que els comerciants van presentar una instància col·lectiva alertant de la problemàtica. Però malgrat l'actuació policial, els problemes persisteixen.

L'alcaldessa accidental de Manresa, Mercè Rosich, afirma a Regió7 que "la Policia Local, arran de les molèsties derivades d'un grup de persones a l'entorn de la plaça Gispert, ha incrementat la vigilància preventiva i ho ha fet mitjançant més passades dels torns de vigilància dels agents i amb més parades estàtiques de les patrulles a la plaça". Es continuarà per aquesta via perquè el bon clima torni a aquest punt de la ciutat.

Amb anterioritat, la plaça Gispert tenia problemes similars als actuals, però en els darrers anys, gràcies a les obres de millora que s'hi van portar a terme i a l'obertura de bars que hi van començar a instal·lar-hi terasses, va canviar la plaça i van començar a venir persones a passar-hi la tarda amb els amics tot prenent una copa.

Els problemes han tornat fa, aproximadament, un mes, quan amb el bon temps uns individus van començar a venir a la plaça diàriament per passar-hi la tarda tot ingerint alcohol. A part, increpen alguns dels ciutadans que volen estar-hi tranquil·lament i provoquen baralles.

Els propietaris dels establiments que estan oberts comentaven a aquest diari que fa unes setmanes hi estaven bona part del dia i la nit. Des que hi passen tot sovint patrulles de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, els comerciants diuen que comencen a venir a la tarda.