L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà aquest dilluns vinent un intern de la presó de Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires acusat d'haver violat el seu company de cel·la. La fiscalia demana per al processat un total d'onze anys i deu mesos de presó per un delicte de violació i per altre delicte d'agressió sexual amb intimidació, ja va repetir presumptament uns fets similars una segona vegada.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc entre els dies 10 i 28 de maig del 2012. L'acusat, Pablo C. M., era intern del centre penitenciari Brians 1. Mentre es trobava en una cel·la del mòdul d'infermeria, de la unitat de psiquiatria de la mateixa presó, va agafar pel braç el seu company de cel·la i el va portar a la dutxa de la mateixa cel·la. Segons afegeix la fiscalia, un cop allà, l'acusat li va propinar un cop de puny, el va amenaçar de matar-lo, li va pressionar la cara amb el puny i el va penetrar analment.

Uns dies després, assegura l'escrit d'acusació pública, mentre es trobava a la dutxa de la mateixa cel·la, el processat va tornar a amenaçar de mort la víctima i el va obligar a masturbar-lo. Com a conseqüència dels dos fets, la víctima pateix com a seqüela un trastorn per estrès posttraumàtic.

Per aquests fets, la fiscalia demana que l'acusat sigui condemnat a onze anys i onze mesos de presó pel delicte de violació, i a dos anys i onze mesos de presó pel delicte d'agressió sexual. El judici se celebrarà aquest dilluns que ve, al matí, a la secció tercera de l'Audiència de Barcelona.