Onze treballadors d'una empresa del polígon Illa Sud de Sallent, Hidràulica i Mecànica Sallentina, van ser atesos ahir al matí pel SEM per una intoxicació lleu de monòxid de carboni, a causa d'una fuita a la caldera de la calefacció, segons van informar fonts dels Bombers de la Generalitat.

Set dels onze intoxicats van ser atesos al mateix lloc dels fets i no van haver de ser traslladats a cap hospital, segons fonts del SEM. Tres més van ser evacuats a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Una onzena persona va ser traslladada a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, però, segons les mateixes fonts, la seva afectació tampoc no era greu.

Els fets, segons van explicar ahir fonts dels Bombers i de l'empresa, van tenir lloc poc després de les 9 del matí, quan la nau va reprendre l'activitat laboral després del cap de setmana. Diversos treballadors van començar a trobar-se marejats i, posteriorment, es va comprovar que s'havia produït una acumulació de gasos com a conseqüència d'una fuita.

Segons fonts dels Bombers, la fuita va ser provocada per la desconnexió de dos colzes de la xemeneia de la caldera, que es van desconnectar per causes que es desconeixen. Fonts dels Mossos d'Esquadra van descartar ahir que la desconnexió hagués estat provocada per intrusos per un suposat intent de robatori. La Policia Local de Sallent s'ha fet càrrec del cas. Després de l'incident, la nau va mantenir l'activitat.