Per primera vegada, l'Ajuntament de Gironella ha publicat la memòria d'actuacions del cos format per tres agents locals amb l'objectiu de fer ressaltar la seva feina i consolidar la visió positiva per part dels ciutadans. En total, durant el 2015, es van portar a terme 2.247 actuacions, de les quals 47 pertanyien a seguretat ciutadana i 521 a trànsit i mobilitat.

Des del cos d'agents es reconeix que tot i que bona part dels ciutadans relacionen la seva feina amb la planificació i l'operativa d'esdeveniments importants al municipi com la cavalcada de Reis, Carnestoltes, fires, curses, la festa major i l'Onze de Setembre; o la regulació del trànsit i la mobilitat, actualment s'ha incrementat el temps de vigilància arreu del municipi com a conseqüència de la demanda creixent de diferents associacions de veïns.

L'alcalde, David Font, destaca que el servei prestat pels agents és semblant al que ofereixen altres agents municipals de poblacions veïnes. En aquest sentit, posa en relleu les 348 notificacions que els agents locals han entregat als veïns o les actuacions portades a terme en col·laboració amb el servei d'assistència social i el jutjat.