Un jove de 26 anys i veí de Vilanova del Camí va ser detingut la matinada d'aquest divendres després d'una persecució en la qual van resultar ferits dos agents dels Mossos d'Esquadra. Se li imputen els delictes de conducció temerària i per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Els fets van tenir lloc cap a la 1 de la matinada, quan en un control preventiu d'alcoholèmia que s'efectuava al quilòmetre 0,6 de la carretera C-244, al terme municipal de Vilanova del Camí, els agents han detectat un vehicle que, en veure el control policial, va apagar els llums i va fer un canvi de sentit per evitar ser aturat.

Davant la sospita que els ocupants del vehicle haguessin comés algun il·lícit penal, una patrulla de mossos va sortir darrera del vehicle escàpol, el conductor del qual va fer cas omís de les indicacions dels agents. El jove va intentar fugir per l'interior de la població conduint de manera temerària, a gran velocitat i circulant en contra direcció en alguns moments.

El vehicle fugitiu va topar contra una patrulla de mossos i no va poder continuar la marxa. Com a conseqüència de la topada, dos mossos d´esquadra van resultar ferits lleus amb contusions i van ser atesos a l'hospital d'Igualada.

Tot i el xoc, els dos ocupants del vehicle no es van donar per vençuts i van intentar fugir a peu. Finalment, ambdós van ser interceptats pels agents.

Quan es va fer la prova d'alcoholèmia al conductor del turisme va donar un resultat de 0,43 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. Va quedar detingut com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària.

El detingut ha quedat en llibertat després de declarar a la comissaria d´Igualada, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.