La Catalunya Central es va veure afectada aquest dijous a la tarda per un intens temporal de pluja i vent que en alguns casos va anar acompanyat de calamarsa, per bé que no hi ha constància d'incidències remarcables, segons van constatar fonts dels Bombers. A Cardona, per exemple, van caure més de 20 litres en poc més de 10 minuts.

Segons fonts del Meteocat i el Meteoclimàtic, el Bages va ser una de les comarques més afectades pel temporal, especialment els municipis del centre i el nord, que van tenir registres d'entre 10 i 20 litres acumulats en poca estona, i amb presència de calamarsa en poblacions com Cardona, Súria, Castellnou de Bages, Sant Fruitós, i en alguns sectors de Manresa.

L'Anoia i el Moianès també van tenir alguns registres superiors als 10 litres, mentre que el Berguedà, el Solsonès i la Cerdanya van quedar lleugerament per sota. En el cas del Berguedà, la tempesta d'ahir va destacar pel fet que va deixar les primeres volves de neu de la temporada en cotes altes de la comarca. Un dels punts que van quedar emblanquinats va ser la serra d'Ensija.

En el conjunt de Catalunya, durant el matí la pluja va afectar sobretot el Garraf, amb registres propers als 30 litres.