El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat a dos anys i mig de presó el manresà que va tornar a agredir la seva exparella després d'haver estat empresonat sis anys pel mateix motiu. En la sentència, la jutge reconeix que la seva estada a la presó no va aconseguir complir "els objectius de prevenció". L'home ja havia estat condemnat cinc cops anteriorment per casos de violència masclista.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 26 de juny passat, a 3/4 de 3 del migdia, quan l'acusat, Adolfo Pacheco Soria, va acudir al domicili de la seva exparella, situat en un poble del Bages, malgrat que continuava en vigor una prohibició d'acostament a la dona, que estava vigent des del 2010 i que no s'acabava fins l'any 2020. En el moment dels fets, el manresà tenia disminuïdes les seves capacitats a causa del consum d'alcohol.

Quan la víctima li va obrir la porta, després d'haver trucat al timbre, l'home la va empènyer cap a l'interior del pis i la va estirar dels cabells. Tot seguit, la va arrossegar fins al llit, es va asseure a sobre del seu pit i li va prémer fort el coll. Durant l'atac, li va anar proferint expressions com la següent: "filla de la gran puta, t'haig de matar. Per culpa teva, he perdut sis anys de la meva vida a la presó. I tu tampoc no viuràs ara. T'haig de matar".

Per desfer-se d'ell, la dona li va començar a dir que l'estimava i que, si volia, li oferia una pastilla per als nervis. D'aquesta manera, va aconseguir desempallegar-se de l'agressor, va sortir al carrer i va demanar auxili a una patrulla de la Guàrdia Civil. La dona, que presentava diversos hematomes per tot el cos, va ser traslladada a l'ambulatori del poble.

La jutge condemna Pacheco Soria a dos anys i mig de presó pels delictes de trencament de condemna, maltractament en l'àmbit familiar i amenaces, amb l'agreujant de reincidència i amb l'atenuant d'influència de begudes alcohòliques. Li prohibeix durant quatre anys més tornar-se a acostar a la víctima (és a dir, el termini ara s'acaba el 2024) i li impedeix portar armes de foc durant quatre anys. A més a més, obliga l'acusat a indemnitzar la dona amb 240 euros per les lesions.

L'acusat ja es estava en presó provisional des del moment dels fets, de manera que ara continuarà tancat en un centre penitenciari fins que s'esgoti la condemna. Entre els anys 2008 i 2010, ja havia estat sentenciat diverses vegades per amenaces i per lesions.