Per al PSC de Sant Joan de Vilatorrada, dir que algú està zumbat és un insult, i és un dels motius que va portar el grup municipal a demanar la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Gesé. És la paraula que va utilitzar l'edil per dirigir-se a un agent del cos enmig d'una discussió per demanar a membres de la policia que fessin unes hores extres per la celebració de la Cursa Barcelonista. El regidor va reconèixer en un ple municipal haver discutit amb els agents i haver dit a un d'ells que estava zumbat.

El regidor es va presentar a les dependències del cos policial per demanar a dos agents que accedissin a fer hores extres durant la celebració de la cursa. Els dos agents s'hi van negar com a protesta per la seva situació laboral (el cos estava en plenes negociacions del conveni laboral).

Segons el PSC, el regidor va advertir els agents que disposava de mecanismes perquè accedissin a les seves peticions. «L'insult per part del regidor va arribar en el moment que un agent li va demanar que no els amenacés, fet que va provocar que Gesé digués a l'agent que era un zumbat», segons explica el PSC en un comunicat, i que el mateix regidor va confirmar en un ple de l'Ajuntament de Sant Joan.

La portaveu socialista, Èlia Tortolero, afirma que els agents van obrir en el mateix moment un informe que va arribar a l'alcalde, Gil Ariso, que en va fer cas omís i no va prendre cap mesura contra el regidor. Aquest diari va intentar ahir posar-se en contacte, sense èxit, amb l'alcalde del municipi perquè valorés la petició dels socialistes.

Segons el grup del PSC, la situació a la Policia Local és «molt delicada», perquè «l'ambient que s'hi respira és de tensió entre agents i equip de govern». Aquest ambient, assegura Tortolero, afecta el bon funcionament del cos de la policia municipal i, per tant, afecta directament el servei que s'ofereix al conjunt de la població. El regidor ja va haver d'abandonar l'àrea d'Esports de l'Ajuntament, segons la portaveu dels socialistes, per desavinences amb empleats de la zona esportiva.