Es coneix amb el nom científic d’aedes albopictus. És de la família dels culícids, originari del sud-est asiàtic, de color molt fosc, quasi negre, amb unes bandes de color blanc platejat a les potes i una ratlla blanca al dors que baixa des del cap fins a l’alçada del tòrax.Adult.

Fa entre 2 i 10 mil·límetres. S’alimenten de sucs de plantes, i la femella, a més a més, de sang, ja que en necessita per nodrir els ous abans de pondre’ls. Pot viure des de dies fins a mesos.

Es reprodueix fàcilment. En set dies, una miqueta de sang d’una picada s’haurà convertit en uns 80 mosquits nous! N’hi haurà la meitat de femelles i, si totes tornen a picar, en una setmana més tindrem 3.200 nous mosquits tigres a casa.

Posta d’ous. Els ous són negres i ovalats i fan 0,5 mil·límetres de llargada per 0,16 mm d’amplada. El procés de descloure l’ou va molt lligat al medi.

La larva. Sempre és aquàtica, té quatre estadis de creixement separats per mudes i fa entre 1 i 10 mil·límetres de llargària. Aquest estadi dura entre 5 i 10 dies.

La pupa.

El parell de dies que el mosquit tigre serà pupa tindrà transformacions que li permetran passar a l’estadi següent, i passar del medi aquàtic a l’aeri.