El Director General de la Fundació Althaia, Manel Jovells, i el President de l´Associació de Veïns La Balconada, José Torrejón, han signat aquest dimecres al matí un conveni a través del qual Althaia dóna a l´entitat veïnal cinc ordinadors que s´instal·laran a la seva biblioteca. Aquest acord s´emmarca en la relació de veïnatge que mantenen ambdues entitats manresanes.

L´objectiu d´aquesta donació, que cobreix una mancança que tenia l´associació, és promoure els hàbits d´estudi, el foment de la lectura i l´accés a les noves tecnologies per part dels veïns d´aquest barri manresà, especialment dels nens i nenes que viuen a La Balconada. Els cinc equips informàtics aportats, que fins al moment havien tingut un ús professional a les dependències de la xarxa assistencial, han estat revisats pel Servei d´Informàtica d´Althaia i es troben en bon estat, preparats per funcionar i poder-ne treure un bon rendiment.

Tots ells s´instal·laran a la biblioteca de l´Associació de Veïns La Balconada, un equipament obert a tothom que, diàriament, també ofereix suport escolar a una vintena de nens i nenes com a activitat complementària i participa en propostes del programa municipal de cultura de proximitat. De fet, alguns dels serveis associatius que presta l´entitat veïnal al barri els canalitza a través de la biblioteca, que s´ubica al passeig Sant Jordi de Manresa.