En el projecte de rehabilitació de la Capella de Sant Ignasi Malalt de Manresa, s´han dut a terme les següents actuacions:

- Recuperar els tancaments originals de l´edifici, enderrocant els elements que s´han afegit durant el segle XX (envans de maó i pilastres d´escaiola).

- Construir dos envans de cartró-guix als extrems de la capella, separats de les parets originals, per tal d´allotjar el quadre de sant Ignasi Malalt (protegit amb un vidre de seguretat antireflectant) i els plafons explicatius de la història de l´edifici.

- Sanejar la volta actual, sor rejant i repicant els trams d´estucat de calç en males condicions, i efectuar un nou estucat fi de calç amb acabat llis. Es conservarà la cornisa existent d´escaiola, com a transició entre la volta i les parets de tancament.

- Retirar el paviment de mosaic hidràulic actual, construir una nova solera de formigó armat, impermeabilitzada i finalment, construir un nou paviment amb marbre blanc.

- Sanejar la façana actual, sorrejant els trams arrebossats, i efectuar un nou estucat fi de calç a tota la seva superfície. Es farà una neteja d´elements afegits i dels brancals i llindes de les obertures de pedra, amb raspall de pues d´acer.

- Restaurar la porta actual

- Retirar l´enllumenat interior actual i efectuar-ne un de nou general amb llums tipus LED i, per il·luminar el quadre de sant Ignasi Malalt, es disposaran dos projecto rs ERCO.

- Com a elements decoratius, s´ha construït una creu amb xapa d´acer pintada de color negre, integrada en un dels envans de cartró-guix, i un plafó informatiu sobre la capella i l´estada del sant seguint el manual d´estil de la senyalització patrimonial d la ciutat

- S´han conservat, com a elements més destacats de la capella, l´altar i el quadre situat a sobre, que és una escena on es veu la família Amigant (Pere Amigant, Àngela Seguí i els seus fills) amb sant Ignasi malalt, i que és una rèplica del retaule primitiu que aquesta família es va endur a Barcelona.