L'asfalt de bona part dels carrers de Manresa es troba en estat crític. No es tracta de punts negres concrets, que també, sinó que la ciutat ha arrossegat al llarg dels anys un deteriorament important. Bonys, sots, voreres esquerdades, paviments trencats... el ventall és ampli i variat i no és una afectació només d'un barri.

Hi ha alguns casos alarmants i que posen en risc la seguretat dels conductors, especialment de motocicletes o de bicicletes. A la plaça del Remei es poden comptar prop d'una desena de sots de mida considerable, a més a més d'un desgast molt accentuat del paviment; tant, que fins i tot es pot veure la capa anterior a l'asfalt. Circular-hi amb un vehicle lleuger de dues rodes no és fàcil, ja que el deteriorament afecta tota la plaça.

Un altre punt realment deficient és la pujada que hi ha al final del carrer de Sant Blai. En aquest cas, la situació és també delicada perquè, a més a més de ser un tram molt deteriorat, s'hi suma el factor que és una pujada i, per tant, l'adherència ha de ser més ferma.