Regió 7

Manresa és la ciutat de més de 50.000 habitants més sobreenvellida de Catalunya

A la capital del Bages, per cada cent persones que tenen més de 65 anys, prop del 18% superen els 85

04.09.2015 | 07:56

Manresa és la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb una població més sobreenvellida i un percentatge més elevat de ciutadans que estan en edat no productiva; és a dir, que o bé encara no poden treballar o bé ja poden estar jubilades. Aquestes xifres consoliden la capital del Bages al capdavant d'un rànquing que encapçala des de fa anys i que la identifica com la localitat on aquests grups tenen un pes més important dins la societat.

Segons les dades del programa Hermes de la Diputació de Barcelona del 2014 sobre les característiques demogràfiques dels municipis de la seva àrea, la capital bagenca té un índex de sobreenvelliment del 17,71%. Això implica que per cada cent persones de més de 65 anys, a Manresa n'hi ha prop de 18 que tenen més de 85 anys. Aquesta dada suposa un increment del 0,24% respecte de la de l'exercici anterior.
Tot i ser la ciutat amb una població més sobreenvellida, però, la ciutat no lidera la taula dels municipis que es consideren com a més envellits. Això té una explicació ben senzilla. Mentre que l'índex de sobreenvelliment es calcula només dins el grup de gent gran, el d'envelliment és el percentatge de persones de més de 65 anys en relació amb les que en tenen menys de 16.

A Manresa, per cada cent nois i noies que encara estan en edat escolar hi ha 116 persones grans. Aquest aspecte del rànquing l'encapçala Barcelona, amb un índex del 161,44%, seguida per l'Hospitalet de Llobregat, amb un del 136,73%. D'aquestes xifres se'n desprèn que, si bé la capital bagenca no és la localitat més envellida, sí que destaca per ser la que té un nombre més alt de persones d'edat més avançada i amb unes necessitats més concretes.

El que fa singular a la població manresana, doncs, no és que hi hagi molta gent de la tercera edat -representa el 19,5% del total davant el 21% de, per exemple, de Barcelona-, sinó que la que hi ha, de mitjana, té més edat que a la resta de municipis

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

L'entitat que fa l'acollida diu que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de les...

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema