El manresà Joan Cals Torres va rebre, ahir, el 1r Premi del Consell de la Gent Gran. El veredicte es va fer públic en l'acte de celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, que s'esqueia ahir, al claustre del Museu Comarcal de Manresa.

El premi honorífic pretén reconèixer públicament la trajectòria de persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la ciutat. El jurat ha fet constar la implicació de Cals en la millora a Manresa impulsant actuacions rellevants com el projecte Ciutat Amiga i la prevenció dels maltractaments a la gent gran, i aportant el seu coneixement i experiència local com a vocal del Consell de la Gent Gran de Catalunya i formant part del Consell Estatal de les Persones Grans.

Des del principi del govern tripartit de Manresa, va demanar la creació de la regidoria de Gent Gran. Més tard, va col·laborar en el programa de gent gran del PSC i el 2001, en el Protocol contra els maltractaments de les persones grans de l'Ajuntament.