El regidor Calmet, president del Consorci Transversal Xarxa d´Activitats Culturals

La xarxa aplega 10 ciutats mitjanes de Catalunya que col·laboren en l´àmbit de la Cultura

09.10.2015 | 14:16

Joan Calmet, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, s’ha postulat avui, divendres 9 d’octubre, com a candidat a nou president del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals en el marc de la reunió que el Consell Directiu del Consorci ha celebrat aquest mati al Centre Cultural el Casino.

El mandat és per un període de dos anys (amb opcions de ser renovat per dos anys més) i serà en al trobada del consell Directiu que es portarà a terme el mes de març de 2016 que es configurarà la candidatura de forma definitiva i el Consell Directiu votarà la seva elecció. Seguidament, es procedirà a fer el relleu a la presidència (actualment ocupada per Josep Berga) i es nomenarà la nova Comissió Permanent constituïda per un president i tres vicepresidents.

Transversal és una Xarxa que agrupa 10 ciutats mitjanes de Catalunya que col·laboren en l’àmbit de la Cultura. El seu objectiu és impulsar i produir projectes en els diferents àmbits culturals: teatre, dansa, música, arts visuals i digitals, pensament, patrimoni, cultura popular, audiovisuals, etc.

Les ciutats que formen la Xarxa són: Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tortosa i Olot. Aquests municipis comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura, i es beneficien dels avantatges del treball en xarxa.

Durant la trobada d’avui, a més de tractar el relleu presidencial, també s’han posat sobre la taula altres temes com la presentació dels nous regidors, sorgits arran de els passades eleccions, i que formaran part el Consell Directiu del Consorci. I, posteriorment, s’ha fet un repàs dels projectes que estan en curs aquest any 2015.

“Projectes transversals”

Els “projectes transversals” es trien en funció de l’interès que puguin despertar a totes les ciutats de la xarxa i amb la voluntat de tenir la màxima difusió i de ser el màxim de participatius. Així, dos cops l’any en sessió plenària, els diferents municipis aporten les propostes que volen compartir amb els seus socis de la Xarxa. Aquelles iniciatives amb un mínim de ciutats interessades són les que es porten a terme.

En aquests últims dos anys la capital del Bages ha participat en els projectes següents: la funció musical “Cantània”; l’obra teatral “Vilafranca, un sopar de Festa Major”; “Hotot” de Cascai Teatre (2014); “Apropa Cultura”; l’acció efímera “Albert Gusi”; l’homenatge a Salvador Espriu “El meu poble i jo”; i els espectacles de dansa “Foot-ball” i “Tots Dansen” (edició 2015/16). Manresa també és participant en un projecte de circ transfronterer, pel qual s'està preparant la candidatura a rebre una important ajuda a nivell europeu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema