La UPC de Manresa estrena avui a les 10 del matí 7demates, una iniciativa en què alumnes de secundària jugaran amb els números, amb la geometria i, fins i tot, es farà màgia.

La responsable de l'activitat, Montse Alsina, ha explicat que el projecte ha despertat un interès "sorprenent i en menys d'una setmana hem arribat a 80 preinscripcions".

En aquesta primera sessió s'ha convidat tots els nois i noies pre-inscrits i les seves famílies. Es presentarà el projecte i es resoldran reptes de matemàtiques que a la vegada serviran per classificar els preinscrits i seleccionar els que millor poden aprofitar les següents sessions.

El projecte consisteix en unes 5 sessions entre octubre i març, amb una periodicitat mensual, en què els alumnes resoldran reptes de matemàtiques guiats per experts que els donaran pistes. Les sessions seran participatives.

Alsina ha afirmat que la direcció general d'Ensenyament veu el projecte de bon ull i s'ha plantejat la possibilitat d'exportar-lo a altres zones de Catalunya. Compta amb el suport de la Societat Catalana de Matemàtiques.