Nova clatellada a les arques municipals. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat l'Ajuntament a pagar 914.764,26 euros al propietari de la finca número 7 del carrer de la Mel de Manresa en concepte d'expropiació. A aquesta xifra caldrà afegir-hi els interessos, una quantitat encara pendent de concretar.

Dictades les dues sentències l'abril de l'any passat, una primera corresponent a la finca i una altra corresponent al negoci del carrer de la Mel, quedava oberta una via per no haver-les d'obeir consistent a demanar la seva nul·litat mitjançant recurs de cassació. El Tribunal Suprem, ha informat el consistori, va resoldre el setembre passat aquest recurs de cassació oposant-se a la petició de l'Ajuntament i de la propietat de l'immoble, que també en va presentar, de tal manera que s'han de fer efectives les dues sentències. L'Ajuntament ha demanat ara poder pagar els més de 900.000 euros fraccionats en tres anualitats, els anys 2016, 2017 i 2018. Aquesta petició resta pendent de resposta per part de l'òrgan competent.

L'afectació de l'immoble del carrer de la Mel número 7 es va fer basant-se en el Pla Especial de Reforma Interior del Sector Barreres, dins del Pla General d'Ordenació Urbana del 1997, document que ha de rellevar el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. En el pla general del 1997 es va qualificar com a equipament cultural perquè es va considerar que calia dotar el sector d'equipaments públics que "despertin l'interès dels ciutadans per entrar, viure i gaudir del barri", tenint en compte que "no es pot confiar tan sols en l'ús residencial per a la rehabilitació i la recuperació del sector".