Una figura abstracta de color vermell acompanyada del lema "Manresa ciutat amiga de la infància" és el logotip que a partir d'ara representarà els infants i adolescents de la ciutat.

El símbol l'ha creat un grup de 7 nois i noies de primer i segon d'ESO, que van treballar en grup assessorats per professionals del món artístic. Ara s'ha presentat públicament. El lema fa referència al reconeixement que la Unicef va atorgar a Manresa el novembre passat, ara fa un any.

El logotip és una de les actuacions que s'inclouen al Pla de la Infància. A partir d'ara serà la imatge pública que farà servir l'Ajuntament de Manresa en totes les campanyes relacionades amb el lema, com la Setmana dels Drets dels Infants o bé el Pla Municipal d'Infància i Adolescència.

Els 7 nois i noies que l'han dissenyat es van oferir voluntaris. Van participar en cinc tallers durant els quals van conèixer i debatre la Convenció Internacional dels Drets dels Infants. Llavors professionals de l'Escola d'Arts i Oficis els van introduir en el món del disseny de logotips. A partir d'aquí, i igualment guiats, van començar a generar i crear idees per treballar amb el futur logotip. Van acabar sorgint quatre propostes. Els mateixos nois i noies en van seleccionar dues, i d'aquestes dues van triar la definitiva.