Aconseguir que el màxim d'infants i joves entenguin la importància del paper que va tenir l'estada d'onze mesos de sant Ignasi de Loiola a Manresa. Estada de la qual es commemoraran els 500 anys el 2022. Amb aquest objectiu, els regidors Antoni Llobet i Mercè Rosich, i el director executiu de la Fundació Cova Sant Ignasi Manresa, han presentat aquest migdia un programa d'activitats adreçat als centres escolars de Manresa i la comarca.

Llobet ha posat de relleu que, si bé és important projectar la figura de sant Ignasi de portes enfora, també ho és fer-ho de portes endins, de manera que la ciutat que el va acollir en tingui el màxim de coneixement. Rosich ha destacat que es tracta d'unes propostes que han implicat diferents actors, des de turisme a cooperació passant per educació i la mateixa Cova.

Les activitats inclouen dos itineraris per la ciutat de sant Ignasi, un joc de rol al Museu Comarcal de Manresa, unes sessions en què s'acostarà els alumnes a personatges que han tingut un paper fonamental en la història per promoure la pau i una guia de recursos pedagògics i una auca de Sant Ignasi que posa al seu abast la web de la Cova. Mentre que aquestes propostes estan pensades per a alumnat del cicle mitjà i superior de Primària i d'ESO, de cara al curs vinent, va avançar Rosich, la idea és arribar a nens i nenes de cursos inferiors.