L'Ajuntament de Lleida ha decidit gestionar directament la zona blava de la ciutat que fins ara era a mans de l'empresa Eyssa, la mateixa que hi ha a Manresa. A l'últim ple municipal, el consistori va aprovar la mesura coincidint amb el fet que l'any vinent s'acaba la concessió, segons informa el diari El Segre. L'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, va pactar la mesura amb Esquerra per a l'aprovació dels pressupostos de l'any vinent.

La zona blava es va implantar a Lleida el 1985 i, com en el cas de Manresa, és a mans d'una filial de Fomento de Construcciones y Contratas. Primer va ser Parcosa i després Eyssa. A més a més de gestionar directament la zona blava, l'Ajuntament de Lleida també assumirà el funcionament de la grua municipal, el dipòsit de vehicles i un aparcament, el del Magisteri. A Manresa, Eyssa és qui també té al seu càrrec la grua municipal, el dipòsit i l'aparcament de la Reforma.

La seixantena de treballadors de l'empresa passaran a dependre directament de la Paeria.

En declaracions que recull El Segre, Ros assegura que a partir de l'any vinent el servei el gestionarà l'Empresa Municipal d'Urbanisme, i que ja feia temps que treballaven en aquest tema.