Aigües de Manresa atribueix l'aparició de peixos morts al parc de l'Agulla a unes obres de manteniment que s'estan portant a terme a la Sèquia. Són les conclusions de la investigació que han portat a terme els tècnics de l'empresa municipal.

Visitants al parc de l'Agulla van alertar que dimarts s'havien trobat desenes de peixos morts surant a les aigües del llac, una bona part dels quals eren en un dels marges. Des del primer moment, Aigües de Manresa van dir que no es tractava de cap incidència de gravetat i ara assenyala que la mort dels peixos va ser deguda a unes obres de manteniment de la Sèquia que s'estan portant a terme a prop de Sant Iscle.

Per executar aquestes tasques, es deixa la Sèquia sense aigua. Els responsables afirmen que en aquest procés es té cura dels peixos, però que sempre en queden alguns d'atrapats en zones sense aigua o en petits bassals. Aquests exemplars, llavors, solen ser arrossegats per l'aigua i acaben al llac. Aigües de Manresa afegeix que hi va haver un cas similar fa dues setmanes, quan tècnics de l'empresa municipal van retirar del llac una vintena de peixos morts.

Anteriorment ja han aparegut peixos surant diverses vegades a causa de malalties com els fongs que afecten els peixos o per falta d'oxigen per culpa d'un excés de població. En aquest sentit, Aigües de Manresa treu ferro a la desena de peixos morts que hi havia aquesta setmana al parc de l'Agulla i assegura que el servei de l'aigua no ha tingut cap incidència i que s'ofereix amb normalitat.