Alexis Serra Rovira (Manresa, 1975) repetirà la legislatura que ara ha començat com a cap de gabinet de la consellera Neus Munté. Al llarg d'aquesta setmana és previst que es faci efectiu el seu nomenament com a cap de gabinet de la portaveu del Govern i consellera de Presidència.

En el Govern de la Generalitat immediatament anterior, Serra ha ocupat el càrrec de cap de gabinet de la consellera de Benestar i Família, que ostentava Munté. A partir del juny del 2015, la política catalana també va assumir el càrrec de vicepresidenta del Govern i de portaveu del Govern en substitució de Joana Ortega i de Francesc Homs, respectivament. Aquest increment de responsabilitats va repercutir directament en les funcions del seu cap de gabinet.

En la nova legislatura la consellera perd la categoria de vicepresidenta, però en la pràctica incrementa el seu pes polític. Si el nomenament com a número 2 de l'anterior govern va ser fruit d'una substitució circumstancial, ara se situa en la segona línia de l'executiu amb àmplies responsabilitats i després d'haver estat seriosament considerada entre els possibles substituts d'Artur Mas.

A banda del nou càrrec de consellera de Presidència, passa a ser la cap de l'àrea de Benestar, de la qual pengen les conselleries de Salut, Ensenyament i Cultura.

Alexis Serra va ser president del grup municipal de CiU a Manresa i del grup local de CDC. Es va arribar a perfilar com a candidat de la formació a l'alcaldia.

El 2011, Serra va anar a viure a Tenerife per acompanyar la seva exdona, que hi feia el MIR. Allà, va exercir de coordinador de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms. Durant molts anys va ser el gerent de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, entitat adscrita a UGT. Té dos fills i viu entre Barcelona i Sant Celoni.