L'Ajuntament de Manresa ha amès aquest dimecres un comunicat en resposta a les declaracions del grup Democràcia Municipal, sobre la posada en marxa dels nous estacionaments al carrer de la Dama.

En aquest sentit, el consistori ha assegurat que la concessió administrativa amb l’empresa que gestiona la zona blava, Estacionaments i Servicios S.A. (Eysa) a la ciutat data del 2005 i que l'actual equip municipal està intentant renegociar els termes de l'acord, que expira el 2023, per tal de fer-los més positius per a la capital del Bages.

Al mateix temps, l'executiu exlica que ha fet una inversió de 41.604,64 euros per endreçar els dos solars de la Dama. Aquestes places, que donen servei a tota aquesta zona del barri antic, han de substituir les places que Eysa perdrà a Milcentenari ja que l'objectiu del govern és deixar Milcentenari com a zona verda per als ciutadans i zona d'aparcament per als veïns. D’altra banda, dues places d’aquests estacionaments al carrer de la Dama seran cedides per l’Ajuntament per a l’exclusiu de les entitats Càritas Manresa i Creu Roja Manresa.

Després d’aquesta primera fase enllestida per adequar aquests dos solars, està previst completar, el més aviat possible i d’acord amb les possibilitats pressupostàries, una nova inversió per pavimentar aquestes quatre places de zona blava no asfaltades, per repavimentar la totalitat del carrer de la Dama i per fer els treballs d'enderroc del mur de l’antic cinema Goya, amb l’objectiu de millorar la visibilitat i la seguretat d’aquest espai.

Segons l'equip de govern, aquesta zona blava és el fruit d’un intens procés de diàleg entre els grups municipals, a partir d’una moció presentada al ple, i del compromís adquirit amb els veïns i comerciants, i forma part de les accions per revitalitzar el centre històric i l’activitat comercial en aquest entorn. Si ens creiem la participació ciutadana, no és de rebut criticar decisions que han estat fruit del diàleg i del consens.

Les dues zones blaves funcionen des del primer dia i, a més a més, als comerços s'han repartit 3.000 vals de descompte als ciutadans per l’ús d’aquesta zona blava.

Finalment, el govern local defensa que l’aparcament de la Reforma ha anat millorant la seva ocupabilitat i a més ha estat la solució a molts habitants del barri antic que no disposaven d'aparcament i a uns preus més assumibles que aparcaments privats de la zona.

En aquests moment, clou el comunicat, ja existeixen aparcaments dissuasoris a la ciutat exactament als espais on els reclama Democràcia Municipal, tant al Congost com als Dolors. Són gratuïts i connectats amb transport públic amb el centre.