L´Ajuntament de Manresa respon les crítiques pels aparcaments al carrer de la Dama

El consistori defensa la seva gestió i assegura que està renegociant amb l'empresa que gestiona la zona bava

24.02.2016 | 19:13

L'Ajuntament de Manresa ha amès aquest dimecres un comunicat en resposta a les declaracions del  grup Democràcia Municipal, sobre la posada en marxa dels nous estacionaments al carrer de la Dama

En aquest sentit, el consistori ha assegurat que la concessió administrativa amb l’empresa que gestiona la zona blava, Estacionaments i Servicios S.A. (Eysa) a la ciutat data del 2005 i que l'actual equip municipal està intentant renegociar els termes de l'acord, que expira el 2023, per tal de fer-los més positius per a la capital del Bages.  

Al mateix temps, l'executiu exlica que ha fet una inversió de 41.604,64 euros per endreçar els dos solars de la Dama. Aquestes places, que donen servei a tota aquesta zona del barri antic, han de substituir les places que Eysa perdrà a Milcentenari ja que l'objectiu del govern és deixar Milcentenari com a zona verda per als ciutadans i zona d'aparcament per als veïns. D’altra banda, dues places d’aquests estacionaments al carrer de la Dama seran cedides per l’Ajuntament per a l’exclusiu de les entitats Càritas Manresa i Creu Roja Manresa.

Després d’aquesta primera fase enllestida per adequar aquests dos solars, està previst completar, el més aviat possible i d’acord amb les possibilitats pressupostàries, una nova inversió per pavimentar aquestes quatre places de zona blava no asfaltades, per repavimentar la totalitat del carrer de la Dama i per fer els treballs d'enderroc del mur de l’antic cinema Goya, amb l’objectiu de millorar la visibilitat i la seguretat d’aquest espai.

Segons l'equip de govern, aquesta zona blava és el fruit d’un intens procés de diàleg entre els grups municipals, a partir d’una moció presentada al ple, i del compromís adquirit amb els veïns i comerciants, i forma part de les accions per revitalitzar el centre històric i l’activitat comercial en aquest entorn. Si ens creiem la participació ciutadana, no és de rebut criticar decisions que han estat fruit del diàleg i del consens.

Les dues zones blaves funcionen des del primer dia i, a més a més, als comerços s'han repartit 3.000 vals de descompte als ciutadans per l’ús d’aquesta zona blava.

Finalment, el govern local defensa que l’aparcament de la Reforma ha anat millorant la seva ocupabilitat i a més ha estat la solució a molts habitants del barri antic que no disposaven d'aparcament i a uns preus més assumibles que aparcaments privats de la zona.

En aquests moment, clou el comunicat, ja existeixen aparcaments dissuasoris a la ciutat exactament als espais on els reclama Democràcia Municipal, tant al Congost com als Dolors. Són gratuïts i connectats amb transport públic amb el centre. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa serà present demà a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Manresa serà present demà a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Front comú contra una situació que es considera "inacceptable"

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

El comitè s'ha reunit amb el departament de Treball just quan arrenca la segona setmana de...

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Des d'avui i fins al 3 de novembre és obert el període de sol·licituds per treballar com a...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema