Manresa rebrà 750.000 euros en tres anys per millorar el servei del bus urbà. Aquest finançament forma part del conveni signat entre la generalitat, l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM), que estableix una inversió de 17,25 milions per millorar el transport públic de 77 municipis. Per primer cop Manresa percebrà un ajut d'aquest tipus, que fins ara es limitaven a les poblacions de la Regió Metropolitana de Barcelona. Ara s'hi han inclòs tots els municipis del Sistema Tarifari Integrat i que formin part de l'AMTU, entre els quals hi ha Manresa.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha reunit amb el president i director general de l'AMTU, Jordi Xena i Joan Prat, respectivament, per valorar l'acord. També hi ha participat la regidoria de Mobilitat, Olga Sánchez.

Junyent ha considerat que és molt important "per a l'equilibri territorial el fet que les ajudes al transport públic s'hagin ampliat a la segona i tercera corona de l'àrea metropolitana i que aquesta ampliació inclogui Bages, Anoia i Osona».

Xena ha explicat que l'objectiu d'aquests ajuts són "millorar la mobilitat i el transport públic dels municipis". La regidora Sánchez ha anunciat que a partir d'ara "s'iniciarà el treball conjunt dels serveis tècnics per determinar quins aspectes de millora i amb quina prioritat s'han de desenvolupar". Sí que ha avançat que la incoporació de les noves tecnologies "al servei del transport públic té molt camp a córrer".

L'AMTU té com a finalitat contribuir a la millora dels serveis públics de transport col·lectiu a l'àmbit territorial dels seus municipis associats. És una entitat adherida a l'ATM de Barcelona.