Més de mig miler d'estudiants de secundària (amb acompanyants) es van interessar ahir per l'oferta, les instal·lacions i l'activitat acadèmica universitària de Manresa, en la jornada de portes obertes que es va fer durant el matí al Campus Universitari de la ciutat. Joves manresans i de la comarca, però sobretot de la resta de Catalunya i també de França, van aprofitar l'ocasió per conèixer com funcionen la UPC, la UManresa-FUB, la UOC, la Clínica Universitària, la residència i la biblioteca del Campus.

"La majoria vénen amb una idea ja fixada del que voldran estudiar", explicava la sotsdirectora de comunicació de la UPC de Manresa, Rosa Giralt, un cop acabades les visites. En aquest centre, "l'interès s'ha repartit molt", però va destacar especialment l'Enginyeria Mecànica i l'Enginyeria de Sistemes TIC, mentre que les noies (n'hi va haver força menys que nois) es van decantar més per la Química. Els sistemes TIC i la mineria, que són exclusius de la UPC de Manresa, van tenir majoritàriament alumnes vinguts de fora, mentre que en l'àmbit industrial "hi ha hagut més de tot".

On es va notar un interès especial d'alumnes vinguts de lluny és a la FUB, sobretot en l'àmbit de la Salut, amb grups de francesos que s'informaven sobre els estudis de Fisioteràpia. És el cas de Laurie Laugaudin, que es mostrava "impressionada" amb la visita al Campus. Està acabant el batxillerat científic a Perpinyà, i amb un bon català explicava que l'any que ve vol fer Fisioteràpia a Manresa "perquè és una ciutat no gaire gran, propera a Perpinyà, i perquè a França és molt complicat accedir-hi".

També van visitar la FUB Isabel Arana, de Manresa, i Guiu Lobón, de Castellgalí, interessats en Infermeria i per poder fer aquests estudis a Manresa "perquè aquí té molt prestigi".

A la FUB II s'informava, entre altres, del cicle de pròtesi dental, que enguany ja ha començat amb 16 alumnes, tot i que té capacitat per a 30 per curs, "i veient l'interès d'aquestes jornades, segur que al setembre omplirem", explicava el coordinador del cicle, Pau Pintado. A banda de les instal·lacions "modernes" de l'espai d'aquest nou cicle, destacava "la bona situació geogràfica" de Manresa, "que ens porta força gent de Vilanova, o de les terres de Ponent".