L'Ajuntament de Manresa, el Consell Municipal de Solidaritat i altres entitats de la ciutat van presentar aquest dilluns el cicle "Persones refugiades, un repte sense resposta", que tindrà la presència de Nadia Ghulam, que dels 11 als 21 anys es va haver de fer passar per noi a l'Afganistan dels talibans per poder alimentar la seva família.

Ghulam serà divendres a 2/4 de 12 del matí a l'auditori de la Plana de l'Om en un acte obert a tothom però adreçat principalment a alumnes de secundària.

Dintre del cicle aquest dimarts s'inaugurarà l'exposició de fotografies del tarragoní David González Síria, la paraula de l'exili, que es podrà veure de dimarts a diumenge de 6 de la tarda a 9 del vespre a la sala de la Plana de l'Om fins al 15 de maig, i s'inaugurarà amb el cinefòrum del documental Syrya Self-Portrait, a 2/4 de 8 de la tarda. Aquest acte és fruit de la col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs i, en concret, amb Cineclub Manresa. A proposta de la Federació Catalana de Cineclubs hi haurà una entrada amb un cost de 5 euros que s'aportarà íntegrament als projectes de Metges sense Fronteres i ACNUR.

El dimecres 4 de maig a les 8 del vespre també s'ha organitzat una taula rodona, titulada 'Deixar-ho tot i fugir'. La resposta internacional, que anirà a càrrec de Miquel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, i de Victòria Planas, tècnica d'Ajuda humanitària del Fons Català de Cooperació.