Prop de 200 persones van participar en una jornada solidària pels damnificats del terratrèmol de l'Equador. Totes les activitats es van portar a terme a la Casa Flors Sirera de Manresa i eren organitzades per l'associació d'equatorians de la capital bagenca.

Al llarg de la jornada d'ahir es van recollir més de 500 euros. "Estem molt contents de la resposta perquè, a banda de nombrosos membres de la comunitat d'equatorians establerts al Bages, també han vingut molts amics catalans", explicava ahir Pito Farias, portaveu de l'entitat.

Les persones que van participar van poder degustar diferents plats típics de l'Equador i de la resta de llatinoamèrica. A la tarda es van celebrar diferents balls amb música típica del país. "La nostra intenció és organitzar al Bages i a altres comarques de la Catalunya Central més activitats en benefici de les persones afectades pel terratrèmol de l'Equador. La nostra voluntat és mobilitzar-nos amb una finalitat solidària", afirmava Farias.

Ja van portar a terme activitats solidàries a Navarcles, i ara tenen previst organitzar un concert a Sant Fruitós de Bages amb algun grup que interpreti música tradicional de l'Equador. A part, també hi ha la voluntat de fer una jornada solidària a Berga. "A Berga, volem fer dia ple d'activitats esportives", afegia.

La jornada va transcórrer en un ambient festiu. La pluja va deslluir part de l'agenda prevista entre les 4 i les 5 de la tarda, quan s'havien de fer els balls tradicionals, però la música va començar a sonar un cop les precipitacions van afluixar. "Estem agraïts a entitats i ajuntaments que estan donant suport i han decidit donar-nos un cop de mà amb la finalitat última d'ajudar les persones afectades pel terratrèmol".