Comencen les obres que han de canviar l'entorn de la plaça Sant Ignasi

Els treballs s'inicien a l'edifici del Museu per habilitar espais d´acollida i noves sales d'exposicions

05.07.2016 | 08:21
Comencen les obres que han de canviar l'entorn de la plaça Sant Ignasi
Comencen les obres que han de canviar l'entorn de la plaça Sant Ignasi

Aquest dimarts comencen les obres a l´entorn de l´edifici del Museu de Manresa que, un cop desapareguda la Sala Ciutat, han de transformar els voltants de la plaça de Sant Ignasi. En els pròxims dos anys i mig el conjunt d´actuacions arquitectòniques i urbanístiques que es faran a la zona pujaran a 3,6 milions d´euros. També es preveu reurbanitzar la Via de Sant Ignasi, el carrer Vidal i Barraquer rebaixar el pendent de la Baixada dels Drets i la instal·lació d´ascensor d´ús públic que connecti les Escodines amb el Barri Antic. Es tracta de la inversió pública més important que hi haurà aquest mandat, segons va anunciar l´equip de govern (veure Regió7 del 2 de juny).

Les obres comencen a l´ala sud de l´antic col·legi de Sant Ignasi, l´edifici del Museu i de l´Arxiu Comarcal. S´hi habilitaran nous espais d´acollida i el punt d´arribada del camí ignasià que uneix la població basca on va néixer Sant Ignasi, Azpeitia, i Manresa.

Es tracta d´oferir un espai de benvinguda i de descans als peregrins. així com una sala polivalent per a activitats relacionades amb el projecte Manresa 2022 com conferències, presentacions, acollida personalitzada de grups o per fer meditacions.

El projecte també contempla ampliar el espais expositius de la primera planta del Museu Comarcal, la remodelació dels lavabos i l´execució d´uns nous accessos a través del claustre.

Aquestes obres tenen un pressupost de 456.000 euros i han d´estar enllestides el 30 de setembre, segons el calendari anunciat per l´Ajuntament. Els diners surten a parts iguals d´una subvenció del departament d´Empresa i Ocupació de la Generalitat i l´Ajuntament. Per dur a terme aquest projecte, però, s´ha demanat l´ajut de fons europeus.

Primera fase

Els treballs que comencen aquest dimarts formen part de la primera fase d´obres a l´edifici del Museu, l´antic col·legi de Sant Ignasi per racionalitzar el seu funcionament tenint en compte que es tracta d´un equipament en el qual hi conviuen diverses activitats. Per una banda el museu, per altra l´arxiu i ara també el punt d´acollida dels peregrins que ressegueixin el camí de Sant Ignasi. L´edifici, construït pels jesuïtes, serà el punt d´arribada del camí ignasià.

La segona fase de les obres també començaran aquest estiu. S´han d´acabar el novembre i en aquesta ocasió es restaurarà el claustre per convertir-lo pràcticament en una plaça pública des de la qual es podrà accedir als diferents espais de l´edifici. L´última i darrera part de les obres a l´antic col·legi de Sant Ignasi es deixa pel 2017. Es contempla dignificar la façana que va quedar descoberta amb l´enderroc de la Sala Ciutat. És on hi haurà l´accés principal a l´edifici.

Tot aquest conjunt d´intervencions a l´edifici tenen un pressupost global d´1,3 milions d´euros, i es busquen diversos objectius. Per una banda dotar l´equipament d´un nou accés principal des de l´espai públic que abans ocupava la Sala Ciutat i on hi ha el solar amb restes de l´església originària que es va enderrocar durant la Guerra Civil.

Per altra part reorganitzar funcionalment l´edifici perquè tots els seus usos siguin el més autònom possible (museu, arxiu i espai d´acollida dels peregrins).

Les obres també preveuen resoldre deficiències en les condicions d´evacuació de l´edifici i potenciar l´espai del claustre com a espai públic obert a la ciutat.

Per fer les obres de l´ala sud del Museu i del claustre, l´equip de govern ha demanat més de 320.000 euros als fons europeus Feder (veure Regió7 del 30 de juny). També ha demanat ajuts per l´ascensor del carrer Santa Llúcia, un tram de vorera del Sant Ignasi, el carrer del Balç, el camí de Sant Ignasi i per temes turístic. En total, espera un milió d´euros d´Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema