El consistori manresà ha convocat un minut de silenci, a les 12 d'aquest migdia davant de l'Ajuntament, per expressar el més enèrgic rebuig de la ciutat a l'atac d'aquest nit a Niça, que ha provocat més de 80 morts i desenes de ferits. Solsona és un altre municipi on també ha tingut lloc una concentració.

A Manresa, regidors de la majoria de grups municipals, treballadors de l'Ajuntament, representants d'entitats i col·lectius diversos i ciutadans en general s'han aplegat davant la casa de la vila i han fet un respectuós minut de silenci. Igualment, totes les banderes de la façana de l'edifici consistorial onegen a mig pal, fins diumenge.

Moment de la concentració davant l'Ajuntament de Manresa. Foto: AJM.

També a Manresa, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han encapçalat un segon minut de silenci que s´ha fet davant de la seu de l'ens. A més dels dos presidents, hi eren presents també els consellers comarcals Albert Marañón, Eloi Hernàndez i Joan Badia, el vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, el diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i personal tècnic del Consell Comarcal del Bages.

Minut de silenci a Solsona. Foto: Esther Espluga

Els ajuntaments s'afegeixen d'aquesta manera a la crida feta per les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques) per tal de mostrar tota la solidaritat a les víctimes dels atemptats.