La Festa Major de Manresa comença amb tres trons i aigua. I ahir va tenir un pròleg inesperat una hora abans de l'inici oficial, quan diversos trons van precedir un fort temporal que en menys d'una hora va deixar més d'11 litres per m2. Al final, però, tot va quedar en un ensurt, i el Correaigua, amb uns 1.500 assistents, va donar el tret de sortida a la festa major tal com estava previst. D'aquesta manera, la xifra va quedar lluny de la de l'any passat, quan es va xifrar l'assistència en unes 4.000 persones.

A dos quarts de cinc, els més impacients ja eren a la plaça d'Europa de Manresa, que, poc abans de les cinc, va quedar plena, i el Picapoll va prendre la paraula i va donar per iniciats el Correaigua i la festa major del 2016.

Amb els carrers encara mig molls de la pluja que havia caigut feia poc més d'una hora, llavors, l'aigua que queia pels carrers del Barri Antic era del Correaigua, una aigua de colors, que en algun tram com el carrer Pedregar era vermella i feia olor de les clàssiques piruletes, mentre que en altres llocs, com a la plaça Major, hi havia una bassa de fang i queia aigua groga que es barrejava amb farina i també el confeti que es llençava en diferents punts del recorregut que van fer unes 1.500 persones, segons explicava Jordi Azorín, responsable de l'organització del Correaigua. Ell mateix mostrava molta satisfacció per aquesta xifra després del fort xàfec, que va fer enrere molts dels potencials participants. Tot i així, a mesura que avançava la tarda, el Sol cada cop lluïa més, i la intensa xafogor convidava a una remullada.

A la cercavila, com és habitual, el gruix dels assistents eren infants i adolescents, però també hi havia adults. El que ha canviat amb els anys és l'equipament. Es mantenen la roba vella i els banyadors en una jornada que deixa la indumentària en condicions pèssimes. Però gairebé han desaparegut complements com ulleres d'aigua o tubs respiradors dels que fan conjunt a la platja amb els submarinistes i altres elements aquàtics voluminosos que, tot i que no ser portats per la majoria del públic, anys enrere lluïen força participants.

La mateixa plaça Europa era el punt d'arribada després d'un passeig pel carrer del Carme, el Pedregar, la Plana, Sant Miquel, la plaça Major, el cap del Rec i de nou el carrer del Carme en direcció contrària per arribar al ball d'espuma i aigua de colors que donava el primer acte de la festa major per conclòs.

Quant al balanç, Azorín deia que la forta pluja "va posar totes les possibilitats sobre la taula", una de les quals era la suspensió de l'acte. Tot i així, aquesta era l'última de les possibilitats i, quan es va veure que la tempesta amainava, es va descartar totalment. En canvi, sí que van optar per ajornar mitja hora la sortida per poder aglutinar més participants i enllestir detalls que la pluja havia fet endarrerir. D'altra banda, els serveis d'emergència no van haver de fer cap intervenció.