Igual que va fer a la banda del Pont Vell, amb la construcció d'un voladís que permet arribar des del pont a un pas de vianants i a l'aparcament de la Renfe sense haver de caminar per la calçada a tocar dels cotxes, la Diputació de Barcelona farà una actuació a la banda del pont de Sant Francesc amb el mateix objectiu.

El pressupost base de licitació de l'actuació és de 364.458,82 euros (amb IVA) i la data límit de presentació d'ofertes finalitzarà aquest dimarts, dia 25 d'octubre, amb el 7 de novembre com a data prevista per a l'obertura de les pliques per poder fer l'adjudicació de les obres.

L'actuació consisteix en un itinerari de vianants a la C-1411b -la carretera vella de Manresa, que, entre d'altres, serveix per arribar al barri de la Guia i a la Renfe- entre el pont de Sant Francesc i l'accés a l'estació de tren que hi ha a l'alçada de l'aparcament improvisat de terra situat al marge dret (baixant) de la carretera. A l'entrada d'aquest aparcament hi ha un pas de vianants per travessar la carretera que connecta directament amb l'interior del recinte de la Renfe, per on es pot arribar a l'estació. Des d'aquí, per tant, el pas és segur, però entre el pont i el pas de vianants és just el contrari.

El projecte constructiu que proposa la Diputació té per objectiu que els vianants no hagin de passar per la calçada per anar del pont fins al pas de vianants. Per evitar-ho, inclou la construcció d'una passarel·la i vorera entre el pont de Sant Francesc i l'esplanada d'aparcament amb un tram en voladís amb estructura metàl·lica, un altre sobre murs de contenció, i un altre de vorera que permeti la construcció d'un espai per a pas de vianants d'1,80 metres lliures. També inclourà l'adequació del pas de vianants existent de connexió entre la nova vorera i el passadís d'accés a l'estació de la Renfe i l'adequació de la vorera de davant de l'estació per permetre el pas accessible de vianants i que connecti amb l'aparcament existent. A més a més, preveu la renovació de l'enllumenat existent.

Acabada el primer trimestre

La intenció és que l'obra, que té una durada prevista de quatre mesos, segons informació facilitada per la Diputació de Barcelona, comenci el desembre vinent, de manera que estigui enllestida el primer trimestre de l'any que ve.