A final d'any, la Fundació Ibn Battuta tindrà enllestit el projecte per recuperar la fàbrica dels Polvorers, que va rebre en cessió a principi d'aquest any d'un dels propietaris, Ramon Palou, que és vicepresident alhora de la fundació. Aquesta és l'única informació que ha aportat el president de l'entitat, Mohammed Chaib, sobre el futur de la propietat. Quant al fet que l'Ajuntament els hagi donat cinc mesos per fer-hi les obres necessàries per evitar que s'acabi de degradar (vegeu edició del dia 1), ha recordat que "això ja ve d'abans".

El febrer de l'any passat Regió7 va avançar que un dels set propietaris de la fàbrica manresana, Palou, havia confirmat la seva cessió a la Fundació Ibn Battuta, amb seu al barri del Raval de Barcelona i que presideix Chaib, que va ser diputat al Parlament a les eleccions del 2003 i 2006 pel PSC-CpC. Es tracta d'una fundació sense ànim de lucre destinada a la divulgació cultural i social entre els països àrabs i Europa. El darrer dia de febrer es va fer efectiva la cessió davant notari. El nou propietari va anunciar a aquest diari que la idea era fer-hi obres i convertir-lo en un espai social i cultural, com si fos una subseu de la del Raval.

La fàbrica dels Polvorers és un Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) protegit parcialment al catàleg del patrimoni manresà. Situada a la carretera vella de Manresa, a la riba dreta del Cardener, inclou cinc edificacions productives annexes, una casa unifamiliar i un bloc de dotze pisos amb dues escales.