Els Mossos d´Esquadra consideren justificada la seva actuació a comissaria dimarts al vespre quan van carregar contra un grup de manifestants que hi havia davant l´edifici que demanava l´alliberament del dirigent de la PAHC Berni Sorinas, detingut unes hores abans en una protesta contra les elèctriques. Fonts del cos policial han assegurat que no es va tractar d´una càrrega, sinó d´una dispersió per evitar que la gent s´acostés a la seu policial.

La detenció de Sorinas durant una protesta contra la pobresa energètica i els fets que van passar posteriorment davant comissaria, encara porten cua (vegeu Regió7 de dimecres). Els principals sindicats policials dels Mossos van expressar ahir públicament el seu suport a l´actuació dels agents de l´Àrea Bàsica Policial de Manresa.

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) assegura que demanarà explicacions davant la posada en llibertat de Sorinas el mateix vespre dels fets, quan el que és habitual, diu al comunicat, és que l´endemà sigui posat a disposició judicial. El sindicat interpreta que els comandaments de Manresa o bé van cedir a la pressió dels manifestants que hi havia davant de comissaria o bé van rebre pressions polítiques perquè el deixessin anar.

Afirma que el que havia de ser una protesta pacífica va derivar en una concentració violenta «per culpa de certs individus, com succeeix moltes vegades», i remarca que «no tolerarem aquestes agressions a cap policia». Remarca que exigirà que siguin identificats i investigats els qui van actuar de forma violenta. Pel que fa a la detenció de Sorinas, diu que va agredir un agent i va oferir resistència i desobediència.

Per altra banda, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) considera que els agents van ser agredits i donen el seu suport «a tots els companys i companyes que van participar en l´actuació i que, com sempre, ho van fer de forma impecable i amb gran professionalitat». Afirma que «no tolerarem aquestes agressions cap a la policia com a mitjà de resolució dels conflictes socials i polítics».

La manifestació convocada ahir per la PAHC es va ajornar a causa de la pluja. Se celebrarà avui a les 8 a la plaça Major.

Protesta al BBVA

La Plataforma d´Afectats per la Hipoteca no ha aturat la seva activitat. Ahir al matí va dur a terme una acció de protesta a l´oficina principal del BBVA a Manresa, al car-rer Guimerà, contra l´especulació immobiliària. L´oficina va tancar al públic.