Aquest dijous 20 d'abril se celebrarà la 12a edició de la Gimcana Matemàtica pel centre de Manresa, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i els centres educatius de secundària participants de Manresa i comarca: Col·legi l´Ave Maria, Col·legi Oms i de Prat, Escola Diocesana de Navàs, Escola Joviat, FEDAC Manresa, Institut Cal Gravat, Institut Castellet, Institut d´Auro,Institut Gerbert d´Aurillac, Institut Guillem Catà, Institut Lacetània, Institut Lluís de Peguera, Institut Moianès, Institut Pius Font i Quer, Secció d´Institut Bages Sud i Secció d´Institut de Navarcles.

L´activitat va adreçada a l'alumnat de 1r d'ESO. Hi participaran al voltant de 1200 alumnes, repartits en dos torns i dos itineraris, que, al llarg del matí (entre les 9 i a 1/4 de 2 del migdia), aniran resolent, en grups de cinc, les diferents proves que se'ls ha preparat. Cada grup d'alumnes ha de resoldre setze proves matemàtiques fent servir l'enginy i estratègies de càlcul i de mesura.

Els alumnes de 4t d'ESO dels mateixos centres són els que faran de monitors/es de les diferents proves.Dos itineraris amb al mateix inici i final

La Gimcana començarà a la plaça Porxada i seguirà dos itineraris pel casc antic de la ciutat i acabarà al parc de la Seu amb una última activitat conjunta per a tots els participants.

Els dos itineraris són els següents:

1r itinerari: plaça Porxada, plaça de Sant Domènec, plana de l'Om, carrer de Sant Miquel, plaça del Pedregar, plaça Major, plaça dels Drets, plaça Serarols, plaça del Carme, plaça de Sant Ignasi Malalt, plaça del Milcentenari i parc de la Seu.

2n itinerari: plaça Porxada, plaça de Sant Domènec, plaça d'Anselm Clavé, carrer de la Mel, plaça Gispert, plaça Icària, plaça de la Música, plaça Montserrat, carrer dels Llops, plaça de la Reforma, carrer d'Alfons XII i parc de la Seu.

Aquesta activitat té molt bona acollida per part del professorat i de l'alumnat participant. És una activitat lúdica, matemàtica, participativa i per compartir entre els diferents centres.