Marisa Lavado té la mare que viu al barri de la Guia des de tota la vida. És una de les persones grans que hi queden. Lavado ha criticat durament l'Ajuntament. Afirma, quant a la decisió de tirar endavant al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) la desaparició del barri, que «no ens ha informat de res». És per això, afegeix, que els veïns no descarten assistir a la concentració convocada, avui a les 7 de la tarda a la plaça de Crist Rei, per reivindicar la vida de la Guia.

Lavado diu que «ens sentim defraudats per Adif [propietari de la Guia] i per l'Ajuntament» i que, si van a la convocatòria d'avui, serà per «manifestar l'agressió directa que estan patint els veïns grans». Al seu entendre, a partir del moment en què aquestes persones no tenen el seu habitatge garantit, «se'ls està fent mobbing». «La meva mare té 82 anys i no sap si pot pintar o no». I afegeix que «és molt trist que partits que en els seus programes electorals parlen de benestar social, com el PSC, ERC i la CUP, no hagin votat en contra» de la desaparició del barri i de «conservar un paratge com el de la Guia que s'ha pagat amb diner públic», recorda Lavado.

Explica que, actualment, a la Guia hi viuen tres grups de persones: les de tota la vida, que és gent ja molt gran; les que tenen un contracte des de fa 7 o 8 anys, que són persones amb moltes dificultats econòmiques i amb una situació de risc molt delicada, i les que han ocupat pisos.

El POUM aposta perquè la Guia sigui un parc i se situa en el segon sexenni per fer-ho, i deixa, doncs, fins a dotze anys per pactar amb la propietat i recol·locar els veïns.