L’Ajuntament de Manresa i l’empresa municipal Aigües de Manresa són els principals clients, a la ciutat, de l’empresa de correu postal Unipost. Fa mesos que els treballadors cobren a destemps i encara els hi deuen més de la meitat de les pagues de l’estiu passat i el 100 % de la de Nadal.

Per aquest motiu el grup municipal de la CUP ha demanat a l’equip de govern que pressioni l’empresa perquè solucioni el seu conflicte laboral. «L’Ajuntament ha de garantir que els ciutadans tinguin una vida digne i també un treball en condicions», ha assegurat el regidor de l’esquerra independentista i anticapitalista, Jordi Garcés, en un acte de denúncia aquest dimecres a la plaça Major.

També ha reclamat que a Manresa s’estableixi un salari mínim de ciutat que hauria de ser de mil euros. Les empreses que treballen per a l’Ajuntament haurien de complir aquest requisit, ha opinat.

El sou mitjà dels treballadors d’Unipost no arriba a aquests mil euros, ha recordat la delegada sindical de l’empresa per la CGT i treballadora, Imma Mas.

Mas ha afirmat que els últims anys hi ha hagut acomiadaments, retallades de salaris que va ser d’un 17 % el 2014, i impagaments continus. El passat mes de març van cobrar la nòmina en quatre tongades, ha denunciat. Per tots aquests motius han dut a terme aturades parcials els últimes dies, però «els hi fem pessigolles».

També s’han donat casos de treballadores i treballadors que han hagut d’agafar la baixa per angoixa i perquè «rebem un tracte innecessari i deplorable».

Unipost té a Manresa una quarantena de treballadors que reparteixen correspodència a 25 poblacions de la comarca.

La CUP s’ha compromès a traslladar la problemàtica d’Unipost a totes les poblacions on hi hagi representació de la formació política i també de l’empresa de correspondència.