La CUP ha reaccionat i ha traslladat l'acte central a la Catalunya central que s'havia fe fer a la plaça Major de Manresa al teatre els Carlins, que s'ha omplert tant el pis de baix com, gairebé, el de dalt.

L'acte compta amb la presència del diputat de la CUP-CC i activista ecologista Sergi Saladié, el recentment escollit secretari general del partit independentista basc Sortu, Arkaitz Rodriguez i l'activista dels moviments socials, la manresana Gabriela Arzamendi. L'acte s'ha obert amb una mostra de cultura popular, actuacions musicals i els parlaments s'han anat alternant.

La CUP de Manresa organitza l'acte central de la territorial de la Catalunya central que en aquest cas forma part dels actes nacionals que es duen arreu del territori començant per l'Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

El diputat de la CUP Sergi Saladié ha advertit que si l'1-O no tira endavant -"si no ens en sortim"- "el nivell de repressió serà irrecognoscible, brutal". "Perquè continuaran totes les causes", ha dit posant d'exemple la "intervenció" als comptes de la Generalitat i al comandament dels Mossos. Ho ha defensat així perquè si l'Estat considera que "ha funcionat" es plantejarà per què no aplicar-ho "de manera sistemàtica". "És un moment de caixa o faixa", ha advertit el diputat de l'esquerra anticapitalista. I en aquest sentit s'ha expressat també el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, que ha assegurat que l'Estat voldria a Catalunya una reacció "violenta". Ha recomanat però no caure en "provocacions" i mantenir una resposta "ferma, d'unitat però de serenitat, i sobretot amb un somriure ampli a la cara". "Perquè somriure és una altra manera d'ensenyar les dents", ha assegurat.

Aquest cap de setmana la formació independentista ha fet dos actes a la comarca del Bages, en els quals ha defensat la necessitat d'anar a votar l'1 d'octubre per preservar la democràcia i l'estat de dret. Hi han intervingut el diputat de la la CUP-CC al Parlament de Catalunya Albert Botran; la militant de Feministes per la Independència i de Dones pel Sí Núria Alcaraz, i el militant d'EUiA i Catalunya en Comú Francesc Matas. Els actes van aplegar una trentena de persones a Navarcles i una setantena a Artés.

Botran va afirmar que «qualsevol projecte alternatiu a l'actual autonomia intervinguda passa ara mateix per anar a votar ' sí'». Alcaraz va remarcar que el procés constituent que seguirà el referèndum serà el primer on les dones podran jugar un paper actiu, ja que no ho van poder fer durant la República ni la transició.