El Servei d'Acollida dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa és el que proporciona el primer contacte entre l'usuari i l'Administració en aquest àmbit. «És la porta d'entrada als Serveis Socials» municipals, va destacar la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària.

Les treballadores, totes són dones, fan un primer cribratge i valoren de forma individual la situació personal i/o familiar de l'usuari per tal de donar una resposta personalitzada a la necessitat plantejada. A partir d'aquí es deriva on pertoqui.

És un servei gratuït que també informa sobre els recursos dels sistemes públics de protecció social, així com d'altres prestacions i serveis que es puguin requerir. Cal demanar cita prèvia. És obert de dilluns a dijous de les 9 del matí a les 7 de la tarda i els divendres de 9 a 2 del migdia.

Serveis Socials està dividida en 4 zones, a Manresa. En cadascuna d'elles hi ha un centre de serveis socials. Les prestacions bàsiques inclouen equips d'atenció social, serveis d'atenció domiciliària, serveis residencials d'estada limitada, centres oberts, menjador social i projectes complementaris com programes d'ajudes econòmiques.