Els Armats de Manresa desfilaran diumenge vinent pels carrers de la ciutat acompanyats dels armats de la Guàrdia de la Sang de Vila-Real, Castelló, i dels Armats de Moià. En total seran més de 130 persones. Les colles han estat convidades amb motiu de la capitalitat de la Cultura Catalana i per donar més relleu a la celebració, expliquen el president i vicepresident de l'entitat, Manel Sabaté i Manel Ortiz, respectivament, i el capità manaia Joan Lladó.

La sortida dels participants serà a 2/4 d'11 del matí de l'escola Pare Algué. D'aquí es dirigiran al passeig de Pere III i cap al carrer Barcelona, on es visitarà el governador Artur Blaya. Les evolucions de lluïment es faran a 2/4 d'1 del migdia a Crist Rei, després de la benedicció de Rams. La comitiva continuarà pel Passeig i davant el Casino es farà lliurament de les llaçades commemoratives de la desfilada. A 3/4 de 2 és previst que els armats arribin a Sant Domènec. Formaran al mig de la plaça coincidint amb una actuació dels Tirallongues de Manresa, que és previst que alcin un castell que els armats encerclaran.

«Som una entitat viva que tenim la tasca de mantenir en actiu una entitat que es va fundar el 1704», destaquen els seus responsables. I també «promoure la cultura tradicional de la comarca». Amb motiu de la Setmana Santa l'entitat ha convocat el XII concurs de fotografia dels Armats de Manresa. Han de ser imatges d'una trobada que hi va haver el cap de setmana a Riudoms, o de les activitats de Setmana Santa, inclosa la processó del dia 30.