Més de 2.000 persones han passat des de mitjan febrer fins ara per l'exposició «Els fonaments del catalanisme polític. Les Bases de Manresa, 125 anys» que es pot veure fins dilluns (demà és tancat) al Casino de Manresa.

Es tracta de l'última activitat que es durà a terme a la ciutat per commemorar aquests 125 anys de les Bases. Segons un dels comissaris de la commemoració, Francesc Comas, ha sigut una de les «cireretes» de les activitats organitzades al llarg del darrer any.

Bona part dels qui hi han passat han conegut la mostra a través de les visites guiades que han ofert els comissaris de la commemoració, Francesc Comas i Jordi Rodó. Entre d'altres, hi han passat estudiants de secundària, alumnes del programa FUB+Gran i del Centre de Normalització Lingüística, a part de públic en general.

Per la seva part, Rodó va comentar que les activitats programades en el marc dels 125 anys de les Bases de Manresa tenien l'objectiu de celebrar una commemoració a nivell local, però que també tingués ressò a escala nacional, fet que ara es reforçarà amb les activitats a Barcelona.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va comentar que s'ha aconseguit fer difusió i augmentar el coneixement «dels manresans i manresanes sobre la significació històrica de les Bases de Manresa a la nostra ciutat», i que amb els actes programats a Barcelona «s'intentarà completar l'altre objectiu de potenciar i millorar la projecció exterior de la ciutat a partir dels fets singulars i transcendents per a la història del país que hi van tenir lloc».