La Colla Castellera Tirallongues de Manresa va inaugurar dissabte dues plaques commemoratives en motiu de les fites aconseguides durant la temporada 2017.

S´inaugurava la primera placa davant l'església de Crist Rei de Manresa, en aquesta placa i fa menció de la primera clàssica de 8 de la historia de Tirallongues a Manresa, on s´aconseguia descarregar un 4d8,3d8 i un 2d7 en una mateixa diada el dia 5 de novembre del 2017. La placa esta ubicada al terra de la plaça conjuntament amb l´anterior placa on i fa menció del primer 4d8 carregat dels Tirallongues el 8 de novembre del 1998.

L´acte va estar presidit per l'alcalde de Manresa Valentí Junyent i la regidora de Cultura Anna Crespo. L´alcalde en els seus parlaments felicitava als castellers pels vint i cinc anys d´història de l´entitat i pels èxits aconseguits, animant també a les noves generacions de la colla a seguir mantenint el treball fet fins ara per assolir noves fites en el futur, acabava agraint a la colla que finalment Manresa, pugui lluir plaça castellera. Els castellers alçaven un pilar de 4 per finalitzar l´acte.

Tot seguit els Tirallongues es dirigien en cercavila cap a la Plana de l´Om. S´inaugurava la col·locació de la segona placa ubicada al terra de la plaça, en aquesta i fa menció del primer 4d8 que els Tirallongues descarregaven a Manresa concretament per la festa de Major a l´agost del 2017,a continuació els castellers descarregaven un pilar de 4.

Diada castellera

Continuava la jornada pels manresans on tot seguit es dirigien cap a la plaça Infants on es disposaven a celebrar la diada castellera del local juntament amb els castellers dels Picapolls de la Gavarresa.

S´iniciava la jornada amb dos pilars de 4 dels Tirallongues i un pilar de 4 per part dels Picapolls, a primera ronda els manresans descarregaven un 4d7 amb agulla, un 2d7 molt parat a segona ronda ,i un 4d7 molt solvent i sense problemes a tercera ronda, executaven també un pilar de 5 i finalitzaven la diada amb un pilar de 4.

Per part dels Picapolls de la Gavarresa descarregaven un 3d6, 3d6 amb agulla,4d6 i finalitzaven amb un pilar de4.

Tirallongues ja prepara la següent diada que tindrà a lloc el dia 6 de maig a Esparreguera, on actuaran, conjuntament amb els Castellers d´Esparreguera i els Moixiganguers d´Igualada.