El tennista balear Rafael Nadal, exhaust després de la semifinal perduda contra l'argentí Juan Martín del Potro, està citat amb el japonès Key Nishikori, atropellat pel britànic Andy Murray, en el partit a de consolació de Rio 2016 amb el bronze en joc.

L'únic tennista espanyol amb dues medalles d'or, la de Pequín 2008 i la de dobles al costat de Marc López en la present edició, enfila el final d'uns Jocs Olímpics maratonians, que han espremut fins al final les energies del número cinc del món.

Nadal, que va saltar a la pista per al partit amb Del Potro 18 hores després de la final de dobles que va guanyar, ha transitat per cada jornada de Jocs amb dos partits al dia. Un esforç a destacar després de dos mesos apartat de la competició per la seva lesió en al canell esquerre.

Rafael Nadal, que es va aproximar al seu millor nivell davant l'argentí, amb el qual va estar mes de tres hores sobre la pista, està citat amb el nipó després d'haver guanyat, consecutivament, a l'argentí Federico Delbonis, a l'italià Andreas Seppi i al francès Gilles Simon.

El tennista espanyol es retrobarà amb Nishikori, que va estar prop de l'eliminació per a semifinals en els quarts de final que va guanyar el gal Gael Monfils, que va disposar de tres punts de partit.

Deu vegades s'han mesurat el balear i el de Shimane, de 25 anys. I només en una ocasió el partit va caure del costat japonès. Va ser l'any passat, als quarts de final del Masters 1.000 de Mont-real. Nishikori va vèncer 6-2 i 6-4. Per a aquest moment, el nipó, resident a Florida, set derrotes seguides amb el seu rival del diumenge. Nadal va recuperar les bones sensacions davant el tennista oriental en el present curs. Va guanyar els seus dos enfrontaments amb Nishikori. Una a les cambres de Indian Wells, en pista dura, i després en la final del torneig de Barcelona, sobre terra, poc abans de la seva lesió.

Kei Nishikori transita pel curs en el setè lloc del ránking mundial. Suma onze títols el millor jugador de Japó, que aquest any es va fer fort a Memphis, el seu únic èxit, i va sortir batut de les cites dels Masters 1000 de Mont-real i Miami i el torneig de Barcelona.