D

avant l'anunci fet pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, sobre la imminent presentació de la regressiva i patriarcal proposta de reforma de la Llei d'Interrupció Voluntària d'Embaràs aquest mes d'octubre, toca tornar a dir "no" al PP, no només s'ha de dir "no" a qualsevol pas enrere en la mateixa sinó que s'ha de proposar i defensar ampliar-la, de tal manera que hi hagi més llibertat i protecció d'un dret que és fonamental per a les dones, com és el que permet decidir sobre el propi cos i la seva vida.

Es pot afirmar sense dubtes que tornar a la regulació passada suposa no només un retrocés en drets sinó que ens allunya dels països europeus del nostre entorn més avançats quant a la defensa i garanties del dret a decidir. Una reforma en el sentit avançat ja pel govern de Mariano Rajoy abocaria les dones a una situació de risc i exclusió injustificable i inacceptable.

L'increment de l'explotació ens acompanya i continuem patint pels "rescats" de la troica. Mentrestant, els opressors del passat aprofiten l'estat de xoc de la ciutadania per desfer tots els avenços socials i retornar als temps de la Inquisició i les fogueres. En tant que els salaris estan en caiguda lliure, l'actual govern torna al passat, a l'edat mitjana, en els drets essencials per a la llibertat de la dona.

Catalunya, i Espanya, s'enfonsa socialment, políticament i econòmicament en la major de les estafes que aprofita una bona part dels amics del senyor Gallardón i perjudica en una mesura devastadora les dones treballadores. El fill de l'Inquisidor del 1983, convertit en ministre de Justícia per obra i gràcia de Rajoy, reprèn la croada familiar (encara que el món s'enfonsi) contra les dones, la raó i els drets.

Com que sempre menteixen, diuen que és per a l'alliberament de les dones, que per la seva (opressió) es veuen obligades a avortar, i mentre el govern retalla en sanitat, ensenyament, prestacions i totes les polítiques amigues de les dones perquè trobin el seu alliberament en embarassos no desitjats... i ho fan sense tenir en compte el supòsit de malformació, i equiparen ésser nascut amb problemes amb els embrions (una vella polèmica que el ministre s'obstina a reobrir), i ho fan enfurismant amb tota raó les dones que van seguir lluitant per l'ampliació de drets que havia obert la Llei de l'any 1985 fins a la reforma de la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.

Som un país ofegat per retallades en tots els sectors públics: les pagues extres dels funcionaris desapareixen, retallen les pensions als pensionistes i els salaris cauen mentre s'ataca el sistema nacional de salut.

La nostra formació s'oposarà amb fermesa a qualsevol mesura regressiva i atemptatòria al dret de les dones a decidir, en la seva salut i en la seva sexualitat. Estarem al costat del moviment feminista i d'aquelles organitzacions i associacions de dones que s'oposin a qualsevol involució en aquesta matèria, és clar que cal unitat.

Són temps de lluita...