Regió 7

La Jornada de l´Alzheimer del Bages omple totes les inscripcions

Hi havia disponibles 140 places per seguir les activitats programades per aquest dimecres a l´Hospital de Sant Andreu

30.09.2015 | 20:00
La Jornada de l´Alzheimer del Bages omple totes les inscripcions
La Jornada de l´Alzheimer del Bages omple totes les inscripcions

Les tres entitats organitzadores de l´onzena Jornada del Dia Mundial de l´Alzheimer, que se celebra aquest dimecres a la sala gòtica de l´Hospital de Sant Andreu, han hagut de tancar les inscripcions en arribar-se al sostre de 140 participants, majoritàriament professionals del sector de la salut i dels serveis socials. La proposta temàtica d´enguany, aborda l´Alzheimer des d´un prisma polièdric donat que és una malaltia molt complexa i que té uns components que afecten l´entorn familiar i social. La Jornada, que manté una gran capacitat de convocatòria, és una realitat gràcies a la Fundació Sociosanitària de Manresa, la Regió Sanitària de la Catalunya Central del CatSalut i l´Associació de Familiars d´Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès

Temes i horaris de la Jornada

La presentació serà a les 9 del matí i anirà a càrrec de Manel Valls, Director General de la Fundació Sociosanitària de Manresa; M. Rosa Riera, Presidenta de l´ Associació de Familiars d´Alzheimer i altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès i Teresa Sabater, Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut.

Posteriorment, a 2/4 de 10, hi haurà la primera taula rodona sobre "Atenció multidisciplinar a les demències. Ruta assistencial de la demència." Intervindran el Dr. Pau Sánchez Director del Pla director Sociosanitari del Departament de Salut; la Dra. Isabel Roig, metgessa del CAP Sagrada Família de Manresa i M. Teresa Campanera Directora del Sector Sanitari Solsonès, Bages, Berguedà (RSCC) del CatSalut, que s´encarregarà de moderar el debat.

Després de la presentació del concurs de pòsters i de la pausa, a 2/4 de 12, començarà la segona taula rodona titulada genèricament "Alteració de la conducta d´una persona gran sola a la via pública. Què fem? Diagnòstic en una situació de crisis social. En aquesta taula, moderada per la Dra. Cristina Pardo Metgessa de la Unitat de Psicogeriatria de l´Hospital Sant Andreu, es planteja el caràcter social, psiquiàtric i legal d'aquestes situacions, amb la participació de ponents de diferents disciplines implicades com és treball social (Sandra Trullas de l'Ajuntament de Manresa) , psiquiatria (Dra. Marta Puig de la Fundacio Althaia) i la metgessa Forense Dra. M. Mercè Basas.

Per últim, i abans del lliurament del premi del concurs de pòsters, a 2/4 d´1 hi haurà la conferència "Quan cuidem algú amb demència, nosaltres com ens sentim?" La ponent serà Elisenda Reig, Psicòloga Clínica del Consorci Sanitari Integral - Hospital General de l´Hospitalet. Aquest bloc de la Jornada, moderat per Montse Vila de l´Associació de Familiars de Malalts d´Alzheimer, inclou un element ben singular, com serà la interpretació de fragments de l´obra "Dona i cadira" de Pilar Duocastella, teatralitzats a càrrec del Grup de Teatre de l´A.C.R. de Fals.
A la tarda s'han organitzat tres tallers simultanis on es treballaran aspectes pràctics en grups reduïts, enfocats a l'atenció centrada en la persona, la mobilització de pacients i la comunicació amb persones desorientades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Preocupa't per mantenir la teva roba en bona condició
Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Un de cada quatre espanyols patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida

Un de cada quatre espanyols patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida

L'ansietat i els trastorns relacionats amb l'afectivitat són els més freqüents

Enllaços recomanats: Premis cinema