Regió 7

Els riscos d´una mala pràctica del «running»

Els corredors han d'adoptar una sèrie de mesures abans de practicar aquest esport, com estirar per evitar lesions

18.10.2015 | 08:00
Els riscos d´una mala pràctica del «running»
Els riscos d´una mala pràctica del «running»

El running desperta passions tant al nostre país com més enllà de les nostres fronteres. Els metges i entrenadors físics recomanen realitzar exercici físic moderat, tot amb l'objectiu de mantenir-nos en forma. La vida sedentària és un risc per a la nostra salut, i per deixar-la de costat ... què millor manera que posar-te les sabatilles i sortir a córrer?

Els beneficis del running són múltiples i coneguts; a més de ser un esport fàcil de realitzar i a l'abast de qualsevol, millora l'estat d'ànim, controla el nostre pes, ens manté en forma ...

No obstant això, els corredors han d'adoptar una sèrie de precaucions per evitar lesionar-se durant la pràctica del seu esport favorit. Hi ha dues grans causes en les malalties típiques d'un corredor: les associades a una tècnica inadequada i les associades a l'acumulació d'esforços. Les lesions es disparen a partir dels 35 anys si no es realitzen estiraments i descansos estipulats i això pot desencadenar dolors a peus, esquena i / o cames.

L'acumulació d'esforç provoca petits micro-trencaments i inflamacions que poden acabar provocant una lesió; si aquesta no es tracta bé pot convertir-se en crònica.

El nostre cos, la nostra alarma

El nostre organisme sol advertir-nos que hi ha alguna cosa que no funciona correctament a través de senyals com rampes, contractures, distensions ... Cal escoltar el nostre cos i deixar-li temps per recuperar-se (els joves necessiten temps de recuperació menors).

Lesions del running

El nostre cos ens avisa que alguna cosa està a punt de fallar mitjançant senyals com rampes o contractures.Les lesions típiques del corredor estan directament relacionades amb les articulacions com peus, genolls, pelvis, cames ...

Lesions comuns als peus: fascitis (inflamació de la fàscia, el teixit fibrós que recobreix els músculs i ossos) i tendinitis d'Aquil·les ( inflamació del tendó d'Aquil·les, típicament transitòria).

Lesions comuns a les cames: periostitis (inflamació del periostil, el nexe d'unió entre la tíbia i els bessons, tibials i peroneals) i inflamació del tendó rotulià.

Lesions comuns a la pelvis: inflamació dels músculs isquiotibials, psoes (múscul profund del maluc) o del múscul piramidal (es troba a la part antero-inferior de l'abdomen).

Altres lesions comuns del runner: bursitis (és la inflamació i irritació d'una bursa, un sac ple de líquid que actua com a amortidor entre els músculs, els tendons i els ossos.)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


Web de l'ICS.
L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

L´ICS implanta la programació de visites per vacunar-se de la grip a través d´Internet

Es tracta d'una nova funcionalitat per millorar l'accessibilitat als serveis oferts per l'atenció...

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Roba tòxica: com evitar contaminar-se

Moltes peces de vestir s'elaboren amb components tòxics que poden ser perillosos per a la salut

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Set mites sobre la grip infantil

Set mites sobre la grip infantil

Consells sobre què cal fer i què no per prevenir el contagi de la grip estacional

Enllaços recomanats: Premis cinema