El 80% de les persones de l'estat no esmorzen saludablement

D'aquest percentatge, la meitat són joves d'entre 18 i 24 anys

25.05.2017 | 20:50
El cafè hi és molt present.

Del 80 per cent dels espanyols que no pren un esmorzar equilibrat i saludable, la meitat són persones d'entre els 18 i 24 anys, la xifra és alarmant en veure les dades en nens, ja que l'11 per cent no esmorza, i, de els que sí que ho fan, el 24 per cent inclou brioixeria industrial.

Aquestes són les principals conclusions del 'II Estudi Lidl - 5 al dia sobre els Hàbits de l'Esmorzar a Espanya', presentat aquesta setmana, i que "posa de manifest que encara queda molt camí per recórrer en matèria d'alimentació a Espanya, sobretot entre els més joves ".

La veritat és que la teoria sembla ser coneguda per més del 45 per cent dels espanyols, que és el percentatge que reconeix saber que l'esmorzar és un dels àpats més importants del dia. No obstant això, l'estudi mostra que en realitat només 2 de cada 10 esmorza de manera equilibrada seguint les recomanacions dels experts, és a dir, incloent un cereal, una fruita i un làctic.

Fruita fresca en l'esmorzar


Encara que 3 de cada 4 persones a Espanya considera que les fruites fresques haurien de formar part de l'esmorzar ideal, només el 25% les consumeixen en el primer àpat del dia. D'altra banda, un 80% creu que els sucs naturals de fruites o hortalisses fresques han de formar part d'un esmorzar complet i equilibrat, però només un 32% inclou els sucs de fruita naturals i només un 10% inclou les hortalisses en el seu esmorzar.

Pel que fa als nens, només un 20% les pren en l'esmorzar. En aquests casos, l'esmorzar està compost principalment per cereals amb llet, iogurts o formatges sencers i, només en algunes ocasions, també s'inclouen sucs naturals i pa.

En el cas de joves, el més habitual és prendre un cafè sol o amb llet com a únic esmorzar o fins i tot saltar l'esmorzar a mínim un cop a la setmana, cosa que fan 2 de cada 3.

En la trobada els experts han recordat que és recomanable incloure en l'esmorzar un aliment integral del grup dels cereals (preferentment pa o cereals amb poc sucre), una fruita (fresca, dessecada o en suc) i un lacti (preferentment baix en greix ), tot i que podrien incloure altres com ous, fruita seca, hortalisses, peix o oli d'oliva.

Per contra, l'estudi mostra que a més edat es esmorza millor. El percentatge de persones que esmorzen de manera saludable augmenta de forma progressiva amb l'edat, sobretot a partir dels 35 anys, probablement per la major consciència i necessitat de cuidar-se. La franja d'edat que més es cuida és la compresa entre els 65 i els 74 anys, de manera que el 80% de les persones en aquest grup d'edat esmorzen de forma adequada.

A Espanya, els aliments més consumits en l'esmorzar són les infusions (cafè, te o altres), els lactis baixos en greix, el pa (integral o blanc), l'oli d'oliva i els sucs naturals, ja que entre 3 i 4 de cada 10 persones al nostre país prenen algun d'aquests aliments cada matí.

Esmorzar contrarellotge

Una altra dada a destacar és que més d'un 40 per cent li dedica menys de 10 minuts entre setmana, un temps insuficient per realitzar un esmorzar complet i equilibrat. De fet, el 22% assegura que només esmorza un cafè o un got de llet.

Habitualment, els espanyols esmorzen sols i es preparen ells mateixos l'esmorzar entre les 6 i les 10 del matí, en el 90% dels casos a casa i el 10% fora (bar, cafeteria, oficina). El 41% ho fa veient la televisió o mentre utilitza el mòbil. En aquest últim cas, majoritàriament, joves.

Compartir temps de qualitat amb la família és una dificultat de la societat espanyola, ja que el 75% opina que ara dedica menys temps a la família que abans. Entre setmana, tot just 1 de cada 4 espanyols menja en família, xifra que gairebé arriba al 50% durant el cap de setmana, sobretot a l'hora del dinar del migdia i del sopar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut


La quinoa està considerada com un 'superaliment'
Els perills que desconeixes dels aliments 'miraculosos'

Els perills que desconeixes dels aliments 'miraculosos'

La quinoa, la chía o l'oli de coco no tenen propietats tan extraordinàries com diuen els experts

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?<br/>

Es pot tornar a congelar un aliment descongelat?

Descobreix com allargar la vida útil dels aliments que tens a la nevera sense córrer riscos

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

Un jove de 18 anys crea un sostenidor per detectar el càncer de mama

El mexicà Julián Ríos treballa en l'invent des que gairebé perd a la seva mare per la malaltia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

El sucre que no es veu en el que consumim cada dia

Un projecte fotogràfic revoluciona les xarxes en visibilizar el sucre ocult en nombrosos productes

Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...

 

Enllaços recomanats: Premis cinema