El Consell Comarcal del Solsonès destinarà prop d'un milió i mig d'euros a la futura planta de triatge de residus de l'abocador comarcal de Clariana de Cardener. Aquesta és una de les inversions principals que preveu el pressupost de l'ens comarcal per al 2010, que ascendeix a 14,5 milions d'euros. Aquesta xifra inclou les partides pressupostàries destinades als organismes autònoms del Consell. Entre les principals actuacions previstes, també destaquen la remodelació de la planta baixa del Palau Llobera, l'habilitació d'una nova sala per a entitats i la creació d'una nova botiga de productes autòctons del Solsonès.

La futura planta de triatge permetrà portar menys residus a l'abocador comarcal. A la nova instal·lació es farà un procés de separació dels materials reciclables en funció del volum i la composició. Permetrà que es pugui lliurar un material homogeni als recicladors i assegurarà, d'aquesta manera, que únicament la matèria orgànica resti a l'abocador comarcal de Clariana.

La remodelació de la planta baixa del Palau Llobera -seu del Consell Comarcal- ha de permetre poder enllestir la majoria de tràmits en aquests nous espais. Per altra banda, els pressupostos també inclouen l'habilitació d'una nova sala per a entitats que s'ubicarà en una dependència de l'edifici de l'antic museu del ganivet amb l'objectiu de "descongestionar" la sala Gòtica del Palau Llobera, segons ha explicat el vicepresident comarcal Albert Muntada. La creació d'una agrobotiga per promoure els productes autòctons és una altra de les obres programades.

Crítiques de l'oposició

L'oposició s'ha mostrat en desacord amb els pressupostos. El portaveu d'ERC al Consell, David Rodríguez, ha recordat que ja es van mostrar crítics amb la redistribució dels pressupostos del centre sanitari. Els portaveus dels tres grups comarcals de l'oposició, Rodríguez (ERC), Marcel Colell (El Comú) i Enric Roures (PSC-PM) han coincidit a destacar que no s'ha comptat amb la seva participació. El vicepresident primer Albert Muntada, per la seva banda, ha explicat que "els els vam deixar uns quants dies per mirar-se'ls i ningú no va fer cap aportació".