Dos projectes de futur, el carrer que ha de portar a l'escola El Vinyet (a la Cabana del Màrtir) o bé el futur casal cívic, han estat les dues opcions elegides per la Taula d'Entitats Solsonines per sotmetre-les a votació popular per decidir l'espai que durà el nom del malaurat alcalde solsoní Xavier Jounou. La decisió es va prendre en el darrer ple de la Taula d'Entitats, celebrat dissabte al vespre, i en el qual van participar 28 de les 37 entitats inscrites, i després d'una votació ponderada on cada entitat puntuava les 5 propostes sorgides en un primer moment. El carrer de l'escola, amb 78 punts, i el casal cívic, amb 68, destacaven clarament del tercer espai proposat, la sala polivalent, que només va rebre 25 punts. El pavelló nou, que havia proposat directament al consistori el Club de Bàsquet Solsona l'endemà de la mort de Jounou, va recollir 23 punts; i, finalment, amb només 5 punts, l'espai dels Horts del Bisbe va quedar en darrera posició. Un resultat prou clar perquè les entitats optessin finalment per les dues propostes primeres.

El mètode elegit per dur a terme la consulta popular és el de signatures en butlletes que, a partir de l'1 de març, es trobaran en diferents establiments de la ciutat. L'elector tan sols haurà d'escriure el seu nom, posar el número del DNI, signar i elegir una de les dues propostes; i no hi ha límit d'edat ni necessitat d'estar empadronat a Solsona (cal tenir present que Jounou era d'Olius). Cada entitat assistent a en la reunió d'aquest dissabte es va comprometre a buscar establiments, sobretot comerços, on s'ubicaran les butlletes participatives, que es recolliran cada divendres.

El darrer dia per triar l'espai que ha de dur el nom de l'alcalde serà la festivitat de Sant Jordi. Els organitzadors de la consulta consideren que "un mes i mig és temps suficient perquè qui vulgui pugui triar l'opció que ha escollit". El ple va elegir una comissió promotora que "coordinarà totes les accions, es responsabilitzarà del recompte de signatures i s'encarregarà de presentar a l'Ajuntament el plec de signatures", afirmen els responsables.

La Taula d'Entitats Solsonines es va crear el 29 de gener passat amb l'objectiu d'impulsar una iniciativa popular que insti el ple de l'Ajuntament de Solsona a donar el nom de Xavier Jounou a un espai públic de la ciutat. La iniciativa és una nova oportunitat de practicar la democràcia directa.