Els bisbats de Solsona, Vic i Urgell preveuen mobilitzar milers de fidels amb motiu de la visita que el papa Benet XVI farà el proper 7 de novembre a Barcelona, durant la qual consagrarà el temple de la Sagrada Família. Desenes d'autocars sortiran des de diferents punts del territori, i des de les oficines de les cúries diocesanes es tramiten les acreditacions per accedir al recinte del temple de la Sagrada Família, on és prevista l'assistència d'uns 30.000 fidels, la majoria dels quals seguiran la cerimònia a través d'una pantalla gegant que s'hi instal·larà.

El bisbat de Solsona ja ha programat la sortida d'autocars des de vuit poblacions de la diòcesi, la majoria dels quals sortiran a les 6 del matí i es preveu que tornin a prop de les 3 de la tarda. L'organització del transport es fa conjuntament amb els rectors de cada parròquia, els quals, juntament amb un acompanyant voluntari, seran els responsables de cadascun dels autocars i faran pregàries amb els fidels durant el trajecte. D'altra banda, els bisbats de Vic i Urgell també preveuen la sortida de nombrosos autocars a la capital catalana, si bé no en poden concretar la xifra exacta ja que dependrà de la demanda que es registri a cada parròquia. El que sí que es gestiona des de les seus episcopals són les inscripcions per accedir a l'interior del recinte. Fonts del bisbat de Solsona han explicat que per a aquesta diòcesi hi ha 1.000 cadires reservades per seguir la cerimònia des de l'exterior del temple. Per obtenir una d'aquestes places o per inscriure's per als autocars cal adreçar-se a les oficines de la cúria diocesana de la capital del Solsonès. Hi ha temps per fer-ho fins al dia 28 d'octubre.

Quant al bisbat de Vic, les places que s'ocuparan "dependran de les inscripcions a les parròquies i es demanaran a Barcelona en funció de la gent que hi vulgui anar". Ho ha explicat mossèn David Compte, vicari general del bisbat, el qual ha volgut posar de manifest la rellevància històrica de l'esdeveniment, amb la consagració d'un edifici amb el qual "la gent hi té molta empatia i la visita del Sant Pare". Compte ha explicat que per al bisbat de Vic la Sagrada Família també té una significació especial perquè l'escultor autor del Crist que presidirà el temple és Francesc Faluja, de la diòcesi.

Els bisbes i els seus sacerdots més propers estaran a l'interior del temple entre els prop d'un miler de concelebrants previstos. El bisbe de Solsona disposa d'una vintena de places, que ha repartit a la seva diòcesi.