Esquerra Republicana ha aconseguit la fita de presentar una desena de candidatures a la comarca i ha avançat que potser en presentarà dues més. Amb tot, els republicans s'erigeixen com a alternativa real del canvi al Solsonès, territori que fins avui ha tingut CiU com a força majoritària. Ahir van aplegar una vuitantena de persones a l'hotel Sant Roc de Solsona en la presentació de les candidatures creades fins ara, un acte que va tenir la presència del president del partit, Joan Puigcercós, i del diputat Carmel Mòdol.

ERC es planteja aconseguir un canvi de govern al Consell Comarcal, en mans de CiU des de la seva creació, i ho vol fer amb "gent seriosa, implicada en la millora dels nostres municipis i de la comarca". Ho va posar en relleu David Rodríguez durant la seva intervenció. L'alcalde i alcaldable de Solsona va recordar que, "fins fa només vuit anys, al Solsonès només hi teníem la candidatura de Solsona". Ara, "poder-nos plantejar la presentació de 12 candidatures en una comarca de 15 municipis és una fita que ens fa ser molt optimistes", va assegurar. Amb tot, "arribar fins aquí no és fruit de cap casualitat" ja que "hi som per convicció pròpia" i perquè "volem una manera de fer política basada en l'honestedat, la justícia social i nacional, i la defensa de l'interès general", va afegir.

"Un canvi inajornable"

Rodríguez va assegurar que "ens trobem a la cruïlla d'un moment històric al Solsonès". Segons el candidat republicà, vuitanta anys després del naixement del partit "tenim l'oportunitt de produir un canvi a la comarca que ja ara, de manera molt majoritària, es percep com a inajornable".

L'alcalde de Solsona va recordar el desaparegut Xavier Jounou, "no puc evitar recordar-me'n i pensar que estaria molt orgullós de ser aquí", va dir. D'altra banda, va apuntar que "som els hereus de Macià i Companys", de la mateixa manera que, "pesi a qui pesi", al Solsonès "som els hereus de Xavier Jounou".

D'altra banda, el president del partit, Joan Puigcercós, va defensar la necessitat de fer política, perquè, si no, "ens la faran", va assegurar.

El líder republicà va agrair "l'esforç" de la gent d'esquerra de la comarca pel treball que ha fet, una tasca que "té molt mèrit"